Корисна інформація

Чіпування тварин.

Чіпування або електронна ідентифікація тварин — це імплантація під шкіру тварини мікрочіпу, який містить у собі унікальний 15-значний номер. Цей номер закріплюється за твариною індивідуально і залишається за нею протягом всього життя. Чіпувати можна собак, котів, птахів, сільськогосподарських тварин тощо.

Навіщо чіпувати тварину?

 

​Тварин чіпують з кількох причин. Перша — аби її можна було ідентифікувати, якщо вона загубиться. Крім того, сьогодні у більшості випадків неможливо вивезти тварину закордон, якщо їй не вживлений чіп (виключення є для тварин, які мають татуювання і документи, які підтверджують, що його зробили до 3 липня 2011 року).

Для того, щоб вивезти тварину в іншу державу, зокрема, до країни ЄС, власник повинен виконати вимоги цієї країни. Тварина має бути чіпована, мати ветеринарний сертифікат та щеплення проти сказу. Також чіпування виключає, що вашу тварину переплутають з чиєюсь.

 

Ще одна причина — участь у виставках. Аби тварина могла це робити, воно обов’язково повинна бути чіпована, а її номер — занесений у родовід.

Чіп не дозволяє відслідковувати переміщення тварини. У ньому не закладена така функція. Пристрій маленький, пасивний і інформацію з нього можна зчитати лише за допомогою сканера.

Мікрочіп, на якому і записана інформація, знаходиться всередині капсули. Остання — розміром з рисове зернятко (довжина 12 мм, діаметр — 2,1 мм, вага — 0,6 г). Капсула зроблена зі спеціального скла, яке не відторгає організм тварини. З часом вона обростає його тканинами, за рахунок чого не мігрує тілом. Інформацію з нього зчитують за допомогою спеціального сканера.

 

Як імпланується чіп?

 

Чіпування являє собою імплантацію капсули з мікрочіпом під шкіру тварини. Як правило, роблять це через одноразовий аплікатор, схожий на шприц. Власне, для тварини за відчуттями введення чіпу, те саме, що ін’єкція. Чіп вводять в область холки (місце між лопатками чотирилапого).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *